Mesures cànon de l'aigua

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 00:00

Volem informar-vos que, atenent les necessitats de les famílies en aquesta situació de crisi, el Govern de la Generalitat ha decidit, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig.

Aquesta mesura també s'ha fet efectiva al món empresarial, aplicant una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques.

Així mateix, i per als col·lectius més vulnerables que ja avui s’estan beneficiant del cànon social zero en el primer tram (o aquells que hi puguin entrar a partir d’aquesta nova crisi provocada pel virus COVID-19), s'amplia la gratuïtat del cànon social la resta de trams en cas que el seu consum se situï per sobre del primer tram. Més de 50.000 famílies es beneficien actualment del cànon social.

Entenem que es tracta de mesures d’ajut social i d’atenció per a les famílies en aquests moments de  dificultat, i  un suport a  les  empreses per  tal  d’ajudar a  garantir l’activitat econòmica. El cost aproximat d’aquestes mesures que aportaran liquiditat a les famílies i les empreses ascendeix a 50 milions d’euros.

Des de l’Agència Catalana de l'Aigua estan en contacte amb les empreses subministradores d’aigua perquè siguin elles les que incorporin les bonificacions, automàticament, als rebuts de l’aigua dels mesos d’abril i de maig. D’aquesta manera, ni la ciutadania, ni els ajuntaments, ni les empreses no hauran de fer cap gestió addicional.

Us  recordem  que  també  disposen d’una  altra bonificació  (l’ampliació  de  trams) a  què actualment estan acollits més de 408.000 abonats.

Us adjuntem uns enllaços per si són del vostre interès.

Darrera actualització: 20.12.2022 | 09:19